Om mig

Hej och välkommen till min blogg!

Mitt namn är Johannes och jag kommer från Strömstad i norra Bohuslän. Detta område kallas sedan fornnordiska tider för Ranrike. Eftersom jag gillar historia brukar jag även kalla det för detta.

Vem är jag?

Jag är något så ovanligt som en ung spelman! Jag är blott 22 år medans medelåldern bland spelmän är cirka 50. Jag älskar svensk gammal kultur och även musik, så redan i 13 års åldern började jag intressera mig för folkmusik.

Zornmärket i silver.
Zornmärket i silver.

Det jag spelar är främst fiol och klarinett men jag har även börjat lära mig munspel och kohorn. Jag tycker det är riktigt tråkigt att intresset för svensk traditionell folkmusik från det gamla bondesamhället är så litet.

Ett av mina mål är att bli en så kallad ”riksspelman”. För att bli det måste jag få det åtråvärda Zornmärket i antingen silver eller guld valör. Detta delas ut av Svenska folkdansringen.

Vad kommer jag blogga om?

Självklart kommer jag att blogga om min musik med allt vad det innebär. Men jag vill ändå inte ha detta som en renodlad spelmansblogg (ångrar bloggnamnet nu) utan vill kunna skriva om lite vad som helst.

Mitt största intresse utöver musik är helt klart träning. Jag spelade amerikansk fotboll i tonåren men fick sluta p.g.a en korsbandsskada. Numera gymmar jag ganska seriöst istället. Jag har gymmat i 3 år och funderar på att börja tävla nästa år, men jag är inte säker än!

Vill ni komma i kontakt med mig kan ni göra det här.